Ga eens los op je collega

Frustratie; we lopen er allemaal weleens tegenaan en, heel eerlijk gezegd, kan ik er ook wel van genieten. In gedachte wegzinken en die irritante collega van je alle hoeken van de kamer laten zien. Hem of haar tegen de grond werken, om er vervolgens bovenop te gaan zitten en afwisselend je linker- dan wel je rechtervuist het woord laten voeren. Hoe lekker is dat?

Wegdromen en je gedachten de vrije loop geven is lekker… héél lekker. En nodig.

Frustratie moet niet weggestopt worden, het moet de ruimte gegeven worden voordat je het uiteindelijk in je eigen voordeel kunt gebruiken.

Vele ontwikkelingen die bepaald hebben dat de mens staat waar hij nu staat zijn voortgekomen uit frustratie. Jagen op mammoeten te gevaarlijk? Dan zorgen we toch voor wapens? Angst voor de wapens van Ridder Wim-Lex de derde? Ziehier: het harnas. Eten koken duurt te lang? Magnetron. Moe van telkens je handen boven je dekentje uit steken als je al chips-etend in alle rust je favoriete Netflix serie probeert te kijken? Et voila; een snuggy en weg zijn je hedendaagse problemen.

Kortom; frustratie is nuttig, maar we moeten het wel omarmen om uiteindelijk tot verbetering te komen. Dat geldt als individu, maar zeker ook als team. Binnen een team is dat uiteraard wel wat complexer; je moet ten eerste een drempel over om je frustratie bloot te geven en ten tweede heb je ook te maken met andere mensen en hun gevoelens.

En er op en er over...

Trudy Krabbe helpt bedrijven om de heersende dynamiek binnen een team die door de jaren heen is ontstaan inzichtelijk en bespreekbaar te maken, met oog voor zowel de mooie als de minder mooie kanten van die dynamiek. Daarbij geeft ze ook nog de kans om heerlijk los te gaan op je collega’s, in een boks-clinic.

Een frustratie van Trudy zelf was dat zij voor elke training de 6 sheets op groot formaat opnieuw uit moest werken wat een tijdrovende en weinig belonende bezigheid was.

Dit moest dus anders.

Voor Trudy werkte ik haar sheets uit in een stijl die bij haar past; volledig handgeschreven en geïllustreerd. Als materiaal hebben we gekozen voor dik PVC-doek zodat de bloedspetters er gemakkelijk af te vegen zijn. En dat betekent dan weer dat jij je niet in hoeft te houden, nu je de kans hebt.