Geef je notulen ballen

Kijk; vergaderen kunnen we allemaal. Lekker bij elkaar de puntjes aflopen en de beslissingen zwart op wit krijgen. Eventuele punten waar geen besluit over genomen wordt schuif je door naar de volgende keer.

Natuurlijk; er zitten ook sterke punten aan deze wijze van vergaderen, maar zeker ook zwakke punten. Zo kan een conventionele vergadering veel van de aanwezigen hun aandacht vragen waardoor de informatie niet zo goed blijft hangen als je zou willen. De vergadering wordt dan een monoloog met als enig bewijs dat hij plaatsvond de notulen die keurig via de mail verstuurd worden.

Hoe anders is dat met een goede film; deze wordt ademloos bekeken en achteraf in geuren en kleuren naverteld. Zorg er dus voor dat er iets gebeurt wat de aandacht wel vasthoudt en de rest laat zich raden.

Notulen kunnen wel leuk zijn

Live notuleren kan er voor zorgen dat je de aandacht wel vasthoudt, waardoor er naderhand wel nagepraat gaat worden over die vergadering. Want; er gebeurt iets. Benieuwd wat Live tekenen voor jouw organisatie kan betekenen? Of weet jij iemand die de ballen heeft om een progressieve wijze van vergaderen in te zetten? Laat dan een comment achter of neem contact met mij op.